Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Den sorte rose” af Birgit Pouplier Bogen “Den sorte rose” af Birgit Pouplier

Den sorte rose

af Birgit Pouplier

Forhandlere af bogen “Den sorte rose”

Boghandel Total
kr. 83,00 Vis
kr. 87,12 Vis
kr. 99,95 Vis
kr. 103,00 Vis
kr. 110,00 Vis
kr. 126,95 Vis

Bogtype: E-bog, Udgivelsesår: 2016

Lindhardt og Ringhof / ISBN 9788711489802

Beskrivelse: Den sorte rose følger den unge, virkelystne smed Fritz Brincker, der i 1842 migrerer fra Tyskland til Vejle, hvor han omdanner en forgældet og ruineret smedje til en succesrig møbelfabrik. Da Fritz 25 år senere får et sammenbrud, bliver han pludselig konfronteret med livets skyggeside og oplever på egen krop, hvor uværdigt og uforstående man i forrige århundrede behandlede psykisk syge mennesker. Romanen drager os ind i 1800-tallets til tider grusomme skikke, men den slipper også solstråler ind ved at vise den rørende loyalitet og kærlighed, Fritz’ familie udviser ham, når han har allermest brug for det.

Birgit Pouplier er uddannet skuespiller fra Det kongelige teaters elevskole og fortsatte herefter på Odense teater og Det ny teater. Hun har rejst vidt omkring, bl.a. til England, Uganda og Californien. Birgit Pouplier har gennem de sidste mange år udgivet adskillige bøger både børnebøger, novellesamlinger, voksenbøger og opsamlinger af hendes mange kroniker skrevet til bl.a. Berlingske.

Forhandlere af bogen “Den sorte rose”

Boghandel Total
kr. 99,00 Vis
kr. 99,00 Vis
kr. 117,00 Vis
kr. 120,00 Vis
kr. 136,90 Vis

Bogtype: Lydbog download, Udgivelsesår: 2016

Lytteratur / ISBN 9788771891171

Beskrivelse: En romanbiografi om Birgit Poupliers tipoldefar som rammes af en slagtilfælde der gør ham lam og han mister sin stemme. Birgit Pouplier har selv indlæst denne indlevende og bevægende bog, som har modtaget mange store anerkendelser.

Fritz kommet indvandrer til Danmark fra Tyskland sammen med sin kone, som er blevet udstødt af sin velhaver familie fordi hun valgte at gifte sig med ”smeden”.

Lydbogen tegner et fint sanset billede af et miljø og af samlivet mellem smeden Fritz Brincker og hans egensindige og lidenskabelige kone Julle. Den blotlægger med præcise iagttagelser en indvandrers møde med et nyt sprog og en fremmed kultur og den spirende solidaritet med det nye fædreland.

I 1842 kom den unge, driftige smed Fritz Brincker fra Tyskland til Vejle, hvor han ud af en forgældet og ruineret smedie skabte en mønsterfabrik på Haraldskjær. Bogen begynder egentlig først 25 år senere da Fritz er blevet en holden mand og han skal til at fortælle familien om sine planer. Fritz bliver ramt af en slagtilfælde og bliver sat ud af spillet.

De følgende år bliver en lang og sej kamp, hvor Fritz Brincker kommer til at opleve, hvor uforstående man behandler mennesker, som man tror, har mistet forstanden. Kun familien og ikke mindst den ældste datter og et barnebarn gør en stor indsats for at ændre hans situation.

”Den sorte rose”er indlæst som lydbog af Birgit Pouplier
i 2000 for Lytteratur hos AV Forlaget