Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Manden bag Spejlet” af Jan Patrick Skaarup Bogen “Manden bag Spejlet” af Jan Patrick Skaarup Bogen “Manden bag spejlet” af Jan Patrick Skaarup;

Manden bag spejlet

af Jan Patrick Skaarup

Forhandlere af bogen “Manden bag Spejlet”

Boghandel Total
kr. 82,50 Vis

Bogtype: E-bog, Udgivelsesår: 2013

Skaarups Forlag / ISBN 9788793162013

Beskrivelse:

Manden bag Spejlet og andre dødelige historier,

  12 noveller, der handler om livet på godt og ondt. En række bizarre og galgenhumoristiske fortællinger, der næsten uden omsvøb fortæller om begær, sygdomme, genfærd, død, erotik, og excentriske eksistenser. Historierne bevæger sig rundt i et univers, hvor man skiftevis griner, smiler eller gyser. Det er en blanding af fortællinger om genfærd, mord, uddrag fra en psykiatrisk håndbog, hvor psykiateren befinder sig på den forkerte side af bordet, samt groteske dødsfald og mærkværdig levevis. Genren er en blanding af samfundssatire, fanatasy og noveller med en ironisk distance til social realisme. Novellesamlingen egner sig ikke til højtlæsning for de helt små, men kræver en uhøjtidelig tilgang til livets mange firnurligheder og menneskelige dilemmaer. Humor er et gennemgående  træk i novellerne, så selv de mest dødelige detajler kan sluges, uden at man behøver at få dem alt for galt i halsen.   

Titlerne på novellerne er:

 1. Broen over Sundet
 2. Fluens Paradoks
 3. Døden kommer sjældent forgæves
 4. Filipenser og hvad de kan medføre
 5. Manden bag spejlet
 6. Filmen der knækkede
 7. Forplantningens mysterium
 8. En uheldig transvestit
 9. Manden der eksploderede
 10. Cro Magnon på Skt. Hans
 11. Et dødeligt liv
 12. Don Juan, senior

Uddrag fra Filipenser og hvad de kan medføre.

“Povls raseri – han havde arvet sin fars koleriske anfald – nåede uanede højder og var med en sjælden voldsom kraft. Det var som om han havde opsparet al sin vrede til et enkelt udbrud på størrelse med Vesuvs gigantiske opkast over Pompei. Nu var det bare ikke aske, men voldsomt hårde ord, der væltede ned over Martin. Stort set alt onkel Povl kunne komme på af skældsord, regnede som knytnæve store lavasten ned over Martin. Han var doven, luderagtig, en døgenigt, uansvarlig, usoigneret, egoistisk, selvglad, uden empati og følelser overfor andre end sig selv, og så det, at han ikke engang kunne skænke sin afdøde mor nogle venlige tanker, nogle blomster på graven eller bare noget, der lignede sorg.”

 

Uddrag fra Manden bag spejlet:

"Han gik helt tæt på spejlet, så tæt, at hans ånde fik det til at dugge omkring munden. Hans grå øjne stirrede ind i sig selv. Det var som om han prøvede at se direkte ind i sin krop gennem de små pupiller, der krympede sig ved kraften fra lysstofrøret over spejlet. I princippet var det jo en umulighed, men i et kort sekund, nærmest brøkdelen af et sekund, syntes han det rørte sig derinde. Som om livet hævede og sænkede sig som havet, der bølger ind mod stranden. Det må være min sjæls bølgehav jeg ser, tænkte han, og kiggede videre."

 

Om forfatteren:

Jan Patrick Skaarup har en broget karriere bag sig. Han blev oprindelig uddannet som shippingmand i Det Østasiatiske Kompagni, senere som sagsbehandler indenfor bistandsområdet i København Kommune. Siden er det blevet til en masse andre erhvervsmæssige og kunstneriske udfoldelser, en del år aktiv som sanger og komponist, senere som autodidakt fotograf, både video og stillfoto og i forbindelse med det, produktion og redigering af video til hjemmesider. I en periode i 1980'erne, var Jan Patrick ansat som skuespiller og danser i flere professionelle forestillinger, senere statist i diverse film, tv-serier samt i Den Kongelige Danske Opera. Et gennemgående tema har dog været at skrive i det skjulte. Noveller, små historier, artikler og nu et par bøger. Novellesamlingen Manden bag Spejlet udkom den 4. december 2013 som e-bog, den første trykte bog er en biografi om Udbryderkongen Carl August Lorentzen, som pudsigt nok, er Jan Patricks grandonkel. Den udkommer i 2014, både som e-bog og trykt bog. I januar 2014 udkom novellesamlingen Six Pack - 6 noveller.

Forhandlere af bogen “Manden bag Spejlet”

Boghandel Total
kr. 34,00 Vis
kr. 34,38 Vis
kr. 42,00 Vis
kr. 62,00 Vis
kr. 67,45 Vis

Bogtype: E-bog, Udgivelsesår: 2015, Udgave: 2. udgave

Skaarups Forlag / ISBN 9788793162112

Beskrivelse:

Manden bag Spejlet og andre dødelige historier,

  13 noveller, der handler om livet på godt og ondt. En række galgenhumoristiske fortællinger, der næsten uden omsvøb fortæller om begær, sygdomme, genfærd, død og erotik. Historierne bevæger sig rundt i et univers, hvor man skiftevis griner, smiler eller gyser.  Genren er en blanding af samfundssatire og fanatasy. Novellesamlingen kræver en uhøjtidelig tilgang til livets mange firnurligheder og menneskelige dilemmaer. Humor er et gennemgående  træk i novellerne.

Titlerne på novellerne er:

 1. Av, min læge
 2. Broen over Sundet
 3. Fluens Paradoks
 4. Døden kommer sjældent forgæves
 5. Et stjerneskud
 6. Manden bag Spejlet
 7. Cro Magnon på Skt. Hans
 8. Manden der eksploderede
 9. Rejsen til Jorden
 10. Familieterapi
 11. Det evige liv
 12. Filmen der knækkede
 13. Don Juan, senior

Uddrag fra Manden bag Spejlet.

“Det var åbenbart kontrasternes dag, for lidt senere dukkede en tynd, arret mand op. Hans øjne flakkede fra side til side, han virkede nervøs og skyldig, skyldig i noget som hans sjæl kæmpede med at indeholde. Han rettede på et lurvet jakkesæt, men stillede først en doktortaske ned på gulvet ved siden af sig. Så slikkede han sig i håndfladerne og førte hænderne op i en bagud strygende bevægelse, der lagde det glinsende fedtede hår fladt tilbage på hovedbunden. Manden så decideret usympatisk ud. Hans øjne var kolde og grumsede. De havde et grusomt skær af ondskabsfuldhed over sig. Manden strøg sig endnu engang over håret, og endelig var det, som om han fik øje på noget. Han stirrede tæt ind i sine øjne. Lænede sig frem mod spejlet. Det gav et ryk i manden bag spejlet , selvom han efterhånden burde have vænnet sig til disse bizarre, men dog for ham ønskværdige oplevelser.

Han kunne tydeligt se dybt ind i mandens åbenlyse forkvaklede sjæl. Der var et virvar af forvredne kroppe. De dansede omkring i en djævelsk vals. Smukke kvinder drejede grinende rundt om sig selv og stak øjnene ud på intetanende, forbipasserende mænd. Små knudrede mænd kvalte hinanden, skar lemmer af sig selv eller hinanden, og begyndte at spise dem, som om det var pommes frites. Små børn løb forskræmte rundt og kaldte på deres mor, og en baby lå hjælpeløs i en vugge og skreg af tørst eller sult.”  

Om forfatteren:

Jan Patrick Skaarup har en broget karriere bag sig. Han blev oprindelig uddannet som shippingmand i Det Østasiatiske Kompagni, senere som sagsbehandler indenfor bistandsområdet i København Kommune. Siden er det blevet til en masse andre erhvervsmæssige og kunstneriske udfoldelser, en del år aktiv som sanger og komponist, senere som autodidakt fotograf, både video og stillfoto og i forbindelse med det, produktion og redigering af video til hjemmesider. I en periode i 1980'erne, var Jan Patrick ansat som skuespiller og danser i flere professionelle forestillinger, senere statist i diverse film, tv-serier samt i Den Kongelige Danske Opera. Et gennemgående tema har dog været at skrive i det skjulte. Noveller, små historier, artikler og nu et par bøger. Jan Patrick Skaarup udkom den 29. april 2015 med sin e-bog om grandonklen Udbryderkongen Carl August Lorentzen, der gravede sig ud af Horsens Statsfængsel i 1949. Den udkommer som trykt bog sidst på sommeren 2015.  

Forhandlere af bogen “Manden bag spejlet”

Boghandel Pris Fragt Fragt 1 Fragt 2 Levering Total
kr. 99,00
Fragt 1: kr. 0,00
Fragt 2: kr. 0,00
Levering: 1-2 dage
kr. 0,00 kr. 0,00 1-2 dage kr. 99,00 Vis
Pris:kr. 99,00 Fragt 1 (i)

Fragt: kr. 0,00
Levering: 1-2 dage
Fragt 2 (i)

Fragt: kr. 0,00
Levering: 1-2 dage
kr. 80,00
Fragt 1: kr. 27,00
Fragt 2: kr. 37,00
Levering: 1-2 dage
kr. 27,00 kr. 37,00 1-2 dage kr. 107,00 Vis
Pris:kr. 80,00 Fragt 1 (i)

Fragt: kr. 27,00
Levering: 1-2 dage
Fragt 2 (i)

Fragt: kr. 37,00
Levering: 1-2 dage
kr. 87,00
Fragt 1: kr. 20,00
Fragt 2: kr. 20,00
Levering: 1-2 dage
kr. 20,00 kr. 20,00 1-2 dage kr. 107,00 Vis
Pris:kr. 87,00 Fragt 1 (i)

Fragt: kr. 20,00
Levering: 1-2 dage
Fragt 2 (i)

Fragt: kr. 20,00
Levering: 1-2 dage
kr. 107,00
Fragt 1: kr. 0,00
Fragt 2: kr. 0,00
Levering: 1-2 dage
kr. 0,00 kr. 0,00 1-2 dage kr. 107,00 Vis
Pris:kr. 107,00 Fragt 1 (i)

Fragt: kr. 0,00
Levering: 1-2 dage
Fragt 2 (i)

Fragt: kr. 0,00
Levering: 1-2 dage
kr. 99,00
Fragt 1: kr. 45,00
Fragt 2: kr. 25,00
Levering: 3-5 dage
kr. 45,00 kr. 25,00 3-5 dage kr. 124,00 Vis
Pris:kr. 99,00 Fragt 1 (i)

Fragt: kr. 45,00
Levering: 3-5 dage
Fragt 2 (i)

Fragt: kr. 25,00
Levering: 3-5 dage

Bogtype: Paperback, Udgivelsesår: 2016, Udgave: 1

Skaarups Forlag / ISBN 9788793162136

Beskrivelse: Livets bane består af fortiden, nutiden og fremtiden. Manden bag spejlet og andre dødelige historier er en række skæbnefortællinger, der tager dig med på en rejse fra før og til nu og til det, der venter i en ukendt fremtid. Det er et kaleidoskop af sære, sjove og skæve historier om livet, døden og alt det midt imellem. Novellesamlingen er skrevet med glimt i øjet, men berører alligevel det dybe, det kærlige, det angstvækkende, det tragiske og gyset, der springer frem som en trold gennem et spejl. Har du brug for at smile og glemme alvoren for en stund, kan bogen varmt anbefales.


DBC lektørudtalelse om Manden bag spejlet: ”Novellesamlingen har en fin rød tråd, hvor døden spiller en central rolle. Flere noveller er meget stærke og tragiske, eksempelvis ”Filmen, der knækkede” og ”Døden kommer sjældent forgæves.” Samlingens bedste novelle er ”Rejsen til jorden”, der på humoristisk vis bruger greb fra science fiction til at kommentere på det at være menneske.”

Om forfatteren: 

 Jan Patrick Skaarup debuterede i 2015 med en biografi om sin grandonkel, udbryderkongen Carl August Lorentzen. Med denne novellesamling har Jan Patrick for alvor sluppet sin fantasi løs, og lader humoren bære dig igennem de 13 utrolige beretninger. Den 9. november 2017 udkommer Jan Patricks tredje bog, en historie fra det virkelige liv, en humoristisk bog om fedt, flirt, slankekure og manipulerede fotos.