Vil du annoncere på Bogpriser.dk, skriv til os her
Bogen “Platons hule” af José Carlos Somoza Bogen “Platons hule” af José Carlos Somoza;

Platons hule

af José Carlos Somoza

Forhandlere af bogen “Platons hule”

Boghandel Total
kr. 84,00 Vis
kr. 87,96 Vis
kr. 99,95 Vis
kr. 104,00 Vis
kr. 110,00 Vis
kr. 121,90 Vis

Bogtype: Lydbog download, Udgivelsesår: 2013

Lindhardt og Ringhof / ISBN 9788711359891

Beskrivelse: Et ungt, smukt lig af en mand bliver fundet i periferien af 300-tallets Athen.

En af filosofferne på Platons akademi frygter, at Akademiets gode navn og omdømme kan lide skade, så han hyrer Tegntyderen Herakles fra Pontor til at efterforske det mystiske dødsfald. Men snart dukker der flere lig op. De har alle det til fælles, at de er elever på Platons Akademi og kommer hos en særpræget billedhugger.

Mens opklaringen skrider frem, flytter spændingen til at andet plan. Efterforskningen udvikler sig nemlig til dybt interessante samtaler og møder med mærkelige mænd og fascinerende kvinder. Platons idélære er til diskussion, og det samme gælder forholdet mellem fornuft og følelse, mellem mand og kvinde, mellem fri og slave.

Forfatterens første roman på dansk er en helt usædvanlig og overraskende historie. Hvis der findes en genre, der hedder en lærd krimi, hører Platons hule til den på linje med Umberto Ecos Rosens navn.

PRESSEN SKREV
Spanskcubaneren José Carlos Somoza fik sig med ’Platons hule’ et retfærdigt hit for syv år siden, og jeg anmeldte begejstret den engelske udgave af bestselleren, ’The Athenian Murders’. Begejstringen holder stadigvæk, dette er en spændende krimi for den begavede læser... Somozas (meta)roman i flere lag er en drilsk fabel om filosofiens klassiske tro på tesen om, at fornuften vinder i sidste ende. Men dette er bestemt ikke et skråsikkert dogme i denne romans endelige og uhyggelige ende! - Bo Tao Michaëlis, Politiken

Pragtfuld historisk krimi fra Platons Athen. Den velskrevne og veloplagte historie har desuden meget mere at byde på end blot en mordgåde... Mere skal ikke røbes her, men jeg kan godt love læserne en oplevelse af de helt store... - Litteratursiden

Forhandlere af bogen “Platons hule”

Boghandel Pris Fragt Fragt 1 Fragt 2 Levering Total
kr. 228,00
Fragt 1: kr. 20,00
Fragt 2: kr. 20,00
Levering: 3-5 dage
kr. 20,00 kr. 20,00 3-5 dage kr. 248,00 Vis
Pris:kr. 228,00 Fragt 1 (i)

Fragt: kr. 20,00
Levering: 3-5 dage
Fragt 2 (i)

Fragt: kr. 20,00
Levering: 3-5 dage

Bogtype: Paperback, Udgivelsesår: 2007, Udgave: 1

Husets Forlag / ISBN 9788774835783

Beskrivelse: I Platons Athen dukker det lemlæstede lig af en smuk yngling op. En af filosofferne på Platons Akademi frygter, at Akademiets gode navn og omdømme kan lide skade, så han hyrer Tegntyderen Herakles fra Pontor til at efterforske det mystiske dødsfald. Men herefter dukker der flere lemlæstede lig op. De har alle det til fælles, at de er elever på Platons Akademi og kommer hos en særpræget billedhugger.

Mens opklaringen skrider frem, flytter spændingen langsomt til et andet plan. Efterforskningen udvikler sig nemlig gennem dybt interessante samtaler og møder med mærkelige mænd og fascinerende kvinder. Platons idélære er til diskussion, og det samme gælder forholdet mellem fornuft og følelse, mellem mand og kvinde, mellem fri og slave.

Oprindelig er romanen skrevet på papyrusruller, men er ved at blive oversat til moderne sprog. Oversætteren af den gamle, græske tekst kan imidlertid ikke lade være at kommentere teksten i fodnoter undervejs. Han lægger mærke til sære billeder i teksten, som hovedpersonerne ikke kan se, ligesom han opdager en skræmmende lighed mellem sig selv og en af værkets personer. Så endnu en gang forgrener mysteriet sig.